Tunnelvisie

De verantwoordelijke Corona-minister ziet licht aan het eind van zijn tunnelvisie. In het zicht van de haven gaan we geen domme dingen doen, zei hij. Nee dacht ik, dat doen we eerder.

Nu is het natuurlijk makkelijk om van de zijlijn te roepen dat het allemaal verkeerd wordt aangepakt, maar in de huidige situatie geeft men daar ook wel erg veel aanleiding voor. Het begint met een goede probleemomschrijving. De beperkte ziekenhuiscapaciteit wordt als hoofdprobleem gezien, maar is dat wel juist?

Het merendeel van de mensen houdt zich rustig; men wacht met meer of minder geduld af tot het probleem klein genoeg is om te normaliseren. In de tussentijd buitelen de deel-beslissingen over elkaar heen, discussiƫren allerlei deskundigen de hele dag over elke wijziging in beleid en strategie. Het is teveel om op te noemen en bij te houden.

Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat andere problemen behalve de ziekenhuiscapaciteit belangrijker worden. Het lijkt een kwestie van tijd dat een veelvoud aan effecten van de genomen maatregelen tot onomkeerbare gevolgen leiden.

De (liegende) bestuurders die demissionair zijn vanwege onrechtmatig overheidshandelen houden onverdroten vast aan hun tunnelvisie. Vandaag werd dankzij Follow the Money https://www.ftm.nl bekend dat zij bijna 1 miljard euro onrechtmatig hebben aanbesteed aan een ongecontroleerde stichting. Die stichting moet zorgen voor het lichtje aan het eind van de tunnel door middel van grootschalig testen zodat evenementen georganiseerd kunnen worden.

De tunnelvisie is een rampscenario.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.