Over Ben Verleg

Mijn passie

Rode draad in mijn persoonlijke biografie is de nieuwsgierigheid naar waarom we dingen doen zoals we ze doen. Dat gecombineerd met mijn eigenwijsheid en ‘anders denken’ verklaart mijn passie en interesse voor uitdagende vraagstukken. Als het even kan help ik graag anderen daarbij. Desnoods door opnieuw het wiel uit te vinden.

Naar oplossingen

Veel van mijn zelfstandig onderzoek heeft betrekking op besluitvorming. In mijn proefschrift (Zingeving in Besluitvorming, 2012) zijn de belangrijkste resultaten terug te vinden. De theorie daaruit is enorm goed praktisch toe te passen, ook op alledaagse dilemma’s, impasses, patstellingen en (bijna-)conflicten.

Denken en doen

Zoals ik van mijn werk onderzoek heb gemaakt, hou ik ervan om het denkwerk om te zetten naar de praktijk. Veel praktijkmensen doen zonder al teveel na te denken, en wetenschappers krijgen vaak het verwijt niet erg praktisch te zijn. Het gaat natuurlijk om the best of both. Praktijkmensen kunnen wel wat extra reflectie gebruiken zoals academici zich rekenschap moeten geven van de praktijk. En wanneer het ergens is vastgelopen moet je juist een derde vragen eens mee te kijken.

Kwaliteit

Mijn persoonlijke bijdrage is vooral van waarde bij het bepalen van wat er nodig is en het organiseren van het proces om het vlot te trekken waar het vastzit. Een integrale aanpak waarin mensen centraal staan en niet systemen, posities of structuren. Het is mijn ambitie om deze visie toe te passen en over te dragen, om er zo voor te zorgen dat mensen in organisaties optimaal functioneren.

Lees meer hierover in mijn publicaties en inspiratiebronnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.