Over Ben Verleg

Mijn passie

Rode draad in mijn persoonlijke biografie is de nieuwsgierigheid naar waarom we dingen doen zoals we ze doen. Dat gecombineerd met mijn eigenwijsheid en ‘anders denken’ verklaart mijn passie voor nieuw, verandering en innovatie.

Promotie

Het resultaat van mijn promotieonderzoek is neergelegd in het boek “Zingeving in besluitvorming”. De openbare verdediging heeft op 12 november 2012 plaats gevonden. Op deze site publiceer ik over het vervolg daarop en reflecteer ik op actuele ontwikkelingen.

Denken en doen

Zoals ik van mijn werk onderzoek heb gemaakt, hou ik ervan om het denkwerk om te zetten naar de praktijk. Veel praktijkmensen doen zonder al teveel na te denken, en wetenschappers krijgen vaak het verwijt niet erg praktisch te zijn. Het gaat natuurlijk om the best of both. Praktijkmensen kunnen wel wat extra reflectie gebruiken zoals academici zich rekenschap moeten geven van de praktijk.

Visie

Uitvoeringsproblemen zijn vaak al ingebakken in de besluitvorming die voorafgaat aan een bepaalde verandering. Het is daarom essentieel er voor te zorgen dat die besluitvorming goed in elkaar zit. Bij het oplossen van uitvoeringsproblemen is het repareren van de tekortkomingen uit de fase van besluitvorming van groot belang.

Kwaliteit

Mijn persoonlijke bijdrage is vooral van waarde bij het bepalen van wat er nodig is en het organiseren van het proces om het vlot te trekken waar het vastzit. Een integrale aanpak waarin mensen centraal staan en niet systemen, posities of structuren.

Ambitie

Het is mijn ambitie om deze visie toe te passen en over te dragen, om er zo voor te zorgen dat mensen in organisaties optimaal functioneren.

Lees meer hierover in mijn publicaties en inspiratiebronnen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.